Dragos Tataru
Interese: educatie; seismicitate; comunicare.
Dragoș este cercetător în cadrul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cu mai bine de 18 ani de experiență în domeniul cercetării seismologice, precum și în domeniul educației și comunicării științei.

În ultimii 8 ani, a condus eforturile de educație și comunicare ale INFP și începând din 2022, coordonează echipa de cercetare și comunicare GeoEduLab. A coordonat sau participat activ la mai multe programe naționale și internaționale de cercetare (SETTING, EPOS, SERA) si educaționale (e.g MOBEE, STIM, ERIS, ROEDUSEIS, ResearchersNight, SEISMO-LAB) Ca membru fondator al Comunității Educație pentru Știință, Dragoș a contribuit la dezvoltarea și implementarea a numeroase proiecte, printre care și Școala de Știință și Tehnologie Măgurele, Școala Altfel, și Conferința Națională de Educație pentru Știință.
LinkedIn
Bogdan Grecu
Interese: seismicitate; zgomot seismic; procesare seismica
Bogdan este membru INCDFP din 2000, unde a publicat peste 80 de lucrări științifice (dintre care peste 50 în jurnale ISI) și a diseminat rezultatele în peste 70 de conferințe științifice. Printre altele, a publicat în Science, Pure and Applied Geophysics, Seismological Research Letters, și Journal of Earthquake Engineering. De asemenea, a implementat sau coordoneazănumeroase proiecte de cercetare naționale (e.g. PREVENT, CRESCENTO, SETTING ) și este implicat în mai multe proiecte internaționale precum EPOS sau ARISTOTLE.

Actualmente, interesele lui Bogdan sunt concentrate pe seismologie observațională, investigații crustale, instrumentație seismică, și analiza zgomotelor seismice ambientale.
Natalia Poiata
Interese: procesare de semnal; machine learning; seismicitate.
Natalia Poiata este cercetatoare în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului începând cu anul 2016. Din 2021, ocupă poziția de Cercetător Științific de Gradul II (CSII) in cadrul Departamentul de Geofizică Aplicată, Prevenire și Educație. Este licențiată în Geofizică (2003) si are master în Ingineria Geologică a Mediului (2004) de la Universitatea din București. In 2011, a a obținut titlul de doctor în seismologie de la Universitatea din Tokyo, Japonia.

Expertiza ei principala este axata pe domeniul seismologiei observaționale focusat pe dezvoltarea si aplicarea metodelor moderne pentru detectarea, localizarea si caracterizarea surselor seismice, precum si analiza mișcărilor puternice generate de cutremure majore destructive. Activitatea ei principala la INCDFP este axată pe dezvoltarea și aplicarea metodelor automate avansate de detectare, localizare si caracterizarea surselor seismice pentru îmbunătățirea înțelegerii proceselor seismogene tectonice și antropice de pe teritoriul României.
Adina Vanciu-Rau
Interese: educatie; seismologie;
Este cercetator stiintific in cadrul laboratorului Geofizcă Aplicată, Prevenire și Educare, INFP si in prezent urmeaza studiile scolii doctorale ale Facultatii de Fizica din cadrul Univseristatii de Vest din Timisoara. Isi desfasoara actvitatea la Observatorul Seismologic din Timisoara unde a organizat un spatiu educational si activitati conexe seismologiei destinate publicului larg. Gestioneaza activitatea de indexare, conservare si digitalizare a arhivei observatorului. Activitatea de cercetare s-a concretizat prin publicarea a 4 articole BDI și prin prezentarea rezultatelor cercetării la reuniuni/conferințe seismologice/geofizice naționale și internaționale. A fost implicată în echipele unor proiecte educaționale naționale (Noaptea Cercetatorilor – ReCoNnect, Phenomenal, SEISMO LAB).
Andreea Tolea
Interese:
Andreea Tolea și-a început activitatea în anul 2014 ca tehnician determinări fizico-mecanice în cadrul INFP, Laboratorul Rețeaua Seismica Națională – Comandamentul Seismic. În prezent este Asistent de Cercetare Științifică în cadrul laboratorului Geofizică Aplicată, Prevenire și Educare. Licențiată în Fizică (2013), Master în Fizica Mediului și a Polimerilor Ecologici (2016) și student doctorand din 2021 înscrisă în cadrul Școlii Doctorale de Fizică, direcția Fizica Atmosferei şi Pământului – Surse regenerabile de energie. Studiile de cercetare pe care se concentrează constau în studii privind natura și originea zgomotului seismic. Activitatea de cercetare s-a concretizat prin publicarea a 2 articole ISI (co-autor), 5 articole BDI și prin prezentarea rezultatelor cercetării la numeroase reuniuni/conferințe seismologice/geofizice naționale și internaționale. A fost implicată în echipele unor proiecte educaționale naționale (ex: Conferința Națională a Comunității „Educație pentru Știință”, Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele, Noaptea Cercetatorilor).
Andrei Bala
Interese: studii crustale; analiza seismica; structuri sedimentare.
Absolvent al Facultatii de Geologie Geografie, Bucuresti, secţia Inginerie geologică si geofizică din anul 1979, doctor în Fizică din anul 2001 al Facultăţii de Fizica din Bucuresti, secţia “Fizica Globului” cu tema: “ Cercetari privind fizica si structura crustei terestre din România”.
Bogdan Cerbu
Interese: UAV, fizica, gravimetrie, software
Student al Facultății de Fizică din Măgurele în cadrul Universităţii din Bucureşti, Bogdan este un tehnician cu experienţă în operarea echipamentelor de înregistrare a datelor cu o înţelegere aprofundată a componentei software.

Cu o pasiune pentru înţelegerea şi interpretarea datelor, Bogdan se implică în colectarea, transferul, procesarea şi vizualizarea datelor colectate din teren cu o multitudine de senzori (UAV, seismică, electrometrie)
Alexandra Gerea
Interese: geofizica de suprafata; metologii moderne de achizitie; studii interdisciplinare
Alexandra Gerea este cercetător științific în cadrul laboratorului Geofizcă Aplicată, Prevenire și Educare, INFP. Este specialist in domeniul geofizicii aplicate (GPR, electrometrie, magnetometrie), in special a geofizicii de suprafata aplicata in problemele de mediu (poluare, cariere de piatra, etc.), inginerie civila (monitorizare baraje, analiza deformarilor constructiilor si drumurilor) si arheologie.

A terminat Facultatea de Geologie si Geofizica, sectia Geofizica din cadrul Universitatii din Bucuresti, dupa care a urmat programul de master de Geo-biologie Aplicata Pentru Conservarea Patrimoniului Natural si Cultural. In cadrul programului de master a inceput sa studieze cu ajutorul bursei Erasmus, la Universitatea din Minho, Braga, Portugalia, geofizica de suprafata aplicata in arheologie, inginerie civila si biologie. In prezent isi finalizeaza cele doua proiecte de doctorat in domeniul geofizicii aplicate.
Andrei Mihai
Interese: geofizica de suprafata; studii de mediu; studii interdisciplinare;
Andrei a fost fascinat de știință și comunicarea științei de la o vârstă fragedă și și-a dedicat cea mai mare parte din eforturile profesionale în aceste domenii. A studiat în București, Braga, și Birmingham, unde s-a familiarizat cu o plajă largă de metode geofizice (în special în studii de geofizică de suprafață), atât în mediul academic cât și într-un context practic. Actualmente, este Cercetător Științific și se ocupă cu integrarea metodelor geofizice de suprafață

Obiectivele sale principale în cadrul aboratorului sunt aplicarea integrată a metodelor în studii de interes și impactpentru societate precum și dezvoltarea unei punți de comunicare transparentă și clară între mediul academic și societate.

to top