Infrastructura

Laboratorul de geofizica mobila

Laboratorul a fost dezvoltat ca urmare a proiectului CRESCENTO si are ca obiectiv crearea unui set de aparaturi geofizice folosite pentru studii interdisciplinare precum detectarea si monitorizarea hazardelor geologice si de mediu, investgarea proprietatilor fizice ale elementelor din subsol, si monitorizarea si protejarea elementelor de patrimoniu cultural.

Laboratorul este echipat cu urmatoarele aparaturi:

Pe langa capacitatea de a crea ortofotoplan si modele de elevatie, drona poate fi echipata si cu senzori 3rd-party, precum magnetometrul DroneMag.

Drona este flexibila si poate fi echipata cu mai multe tipuri de senzori, ducand o incarcatura de pana la 20 kg, inclusiv un scanner Lidar

  • Magnetometru aeropurtat DroneMag 

Magnetometrul de camp total este compatibil atat cu drona DJI Matrice cat si cu Acecore Noa 6, si poate fi folosit in toate zonele unde campul magnetic este de interes, si in special acolo unde magnetometria la sol nu este posibila.

  • Magnetometru la sol

Magnetometretele la sol poate fi utilizat pentru masuratori magnetice de mare precizie in conditii diverse.

Sistemul de interferometrie ofera informatii sub-milimetrice in timp real si poate fi folosit pentru monitorizarea structurilor ingineresti (tunele, drumuri, baraje, etc) precum si a altor obiective de interes. Aparatul poate scana de la o distanta de pana la 800 de metri si oferi informatii de mare rezolutie.

Acest tip de radar este folsoit pentru monitorizarea sub-milimetrica a pantelor, ofering date importante pentru monitorizarea geohazardelor sau a anumitor zone de risc geologic.

  • GPR

Echipamentul include aparatura GPR (Ground Penetrating Radar) cu mai multe frecvente pentru monitorizarea la mai multe adancimi cu un grad ridicat de precizie.

Gravimetrul A10 de mare precizie poate fi folosit pentru studii crustale si explorare miniera, precum si pentru studii de microgravimetrie. Gravimetrul este portabil si poate fi folosit chiar si in conditii dificile de teren.

Echipamentul seismic include un sistem de vibratii orizontale si verticale, statii seismice de perioada scurta si broadband, precum si un sistem cu geofoni cu 24 de canale.

  • Statii mobile GPS

Statii de mare precizie pentru pozitionare.

  • Aparatura pentru masuratori electrice multielectrod

Aparatura multielectrod pot oferi informatii despre parametrii electrici ai subsolului, oferind informatii importante in studii de mediu, hidrologice, pedologice, etc.

  • System pentru masuratori electrice FullWaver

Sistemul FullWaver cu 2 canale poate efectua masuratori de Polarizatie Indusa (PI) si Potential Spontan (PS), oferind inregistrari de forma de unda.

  • Seismograf pasiv

Sistemul Atom-3C poate colecta date de seismologie in mod pasiv, efectuand masuratori Vs pana la adancimi de aproximativ 1.5 km.

to top